Lekker uit eten + een bezoek aan de Kreuzberg
Door: Jan & Riet Vink alias "de Vinkies
Blijf op de hoogte en volg Riet & Jan Vink
13 Juni 2010 | Duitsland, Bischofsheim an der Rhön
Bekijk de foto's voor een impressie van deze zaak.
Hoe is het overigens mogelijk dat je hier nog voor zo'n schappelijk prijs kunt dineren. Alles bij elkaar (incl. 1 fl witte wijn van 1 liter) waren we slechts € 24,60 kwijt. Daar moet je in ons land eens mee komen pppfftttt. Dan krijg je voor dit bedrag nog geen fles wijn.
Zoals al eerder van plan, brachten we vandaag een bezoek aan de 928 meter hoge Kruezberg. Vandeweek dachten we dit te voet te kunnen doen, maar op aanraden van hier woonachtige dorpelingen, hebben we de lijnbus naar de top genomen. Achteraf maar goed ook, want tijdens onze voettocht naar beneden, kwamen we er al ras achter, dat we - als ongetrainde klauteraars - deze "pukkel" niet te voet hadden kunnen nemen.
De afdaling behelsde uiteindelijk een voettocht van ca 13 km's en we deden uiteindelijk over de afdaling nog ruim 3,5 uur.
Op de top van de Kreuzberg konden we genieten van prachtige vergezichten en een fraaie oude kerk. Toen we bij de kerk aankwamen, begon er net een kerkdienst. En Jan moest dat natuurlijk even van binnen bekijken en fotograferen. Maar kort daarna sloot een monnik de buitendeuren. Riet zag dat van buitenaf en zat alweer te bulderen van de lach, want zij dacht dat ik tijdens de dienst werd ingesloten. Hahahaha
Maar een beetje "Vink" weet altijd wel weer een uitweg en ook dit keer.
Toen we na ruim 3,5 uur wandelen weer in Bischofsheim aankwamen, zochten we het terras van het restaurant Brotzeitstüble op en genoten daar van één (?) glas "geelgoud" spul.
En op advies van onze zoon Raymond heeft Jan een overheerlijke "Curry-Bockwurst" met toebehoren verorberd. En Riet had gisteravond al haar favoriete gerecht: "gebakken Camembert-kaasje" op de menukaart zien staan.
Al met al weer van een heerlijke, gezonde (zuivere boslucht) en sportieve dag genoten.
Morgenochtend trekken we door naar een camping in Triefenstein/Lengfurt, iets ten noordoosten van Würzburg.
Groetjes van de Vinkies en tot een volgend reisverslag
14 Juni 2010 - 08:03
Jaap En Bep De Jongs:
He luitjes het goed met jullie het is een schitterend gebied. Geniet er nog maar 32 dagen van. gr. -
14 Juni 2010 - 09:58
Raymond:
Klinkt weer goed allemaal. En nog steeds zo sportief. Helemaal top! En hoe is de curry worst bevallen??? -
14 Juni 2010 - 10:20
Netty:
Leuk verhaal, Jan bij de monnikken, kapsel past wel:)
Dat vinden Anne en ik nu ook zo leuk aan Duitsland dat je voor weinig geld goed en voor iets meer heel goed kunt eten!
Vele plezier maar weer en blijf schrijven! -
14 Juni 2010 - 15:38
Coby:
bedankt voor jullie digitale kaart. Alles gaat super moeder en kindjes zijn zaterdag thuis gekomen.
Leuk jullie verslagen Jan komt nog "bekeerd" terug. -
14 Juni 2010 - 16:06
Gerrit En Fija:
Hoe is het mogelijk dat je dit allemaal doet,pas maar op voor je hart.Neem van mij aan doorgaan met die show.
Jan en Riet,veel plezier verders,gaan 30 juni weg tot eind september.
Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii -
14 Juni 2010 - 19:09
Elly En Ton:
Weer genoten van jullie verslag....leuke foto van jou Riet....met die fles wijn mmmmm
maar dat smaakt dan ook wel heerlijk na zo'n wandeltocht haha
groetjes meer weer van
Ton en Elly -
14 Juni 2010 - 19:51
Anke En Adrie,:
Gossie Jan, dan rust er toch nog zegen op jou.... het komt nu helemaal goed, Nog even en je hebt een aureooltje boven je hahaha
Groetjes -
15 Juni 2010 - 06:28
Jan En Yvonne:
Hoi luitjes
Weer zo,n mooi verslag
en foto,s ,zo houden jullie het wel vol .
geniet ervan Groetjes