Etappes naar Triefenstein/Lengfurt + Bad Dürkheim
Door: Jan & Riet Vink alias "de Vinkies
Blijf op de hoogte en volg Riet & Jan Vink
18 Juni 2010 | Duitsland, Bad Dürkheim
Afgelopen maandag zijn we vanuit Bischofsheim a.d. Rhön voor een trip van 150 km's vertrokken naar Triefenstein/Lengfurt. Deze camping beschikt niet over WiFi (draadloos internet), vandaar dat we jullie nu pas kunnen berichten, wat we sedertdien hebben gedaan of meegemaakt.
Zoals gebruikelijk hadden we onze Tom Tom zo ingesteld, dat we de snelwegen zouden mijden. De reis verliep dan ook over smalle berg- en boswegen. Op een bepaald punt, stond een verkeersbord, dat voertuigen zwaarder dan 3.500 kg niet waren toegestaan. Toch zijn we die weg ingeslagen en onze weg vervolgd. Totdat we in het hele kleine dorpje Schonderfeld werden geconfronteerd met een zeeeeeeer smalle boogbrug met een lengte van ca 50 meter. Riet riep direct "Jan, daar kunnen we nooit overheen. En mogelijk houdt de brug het gewicht van de camper niet". Maar ja, we hadden geen andere keus door toch het risico te nemen. Anders hadden we dat klere eind terug moeten rijden.
Jan zei tegen mij:'Riet, doe je kuisheidgordel en BH maar af, dat scheelt toch weer wat gewicht" Hahahaha
De brug had ook nog opstaande wanden van ca 1,5 meter hoog en je kon goed zien dat voorheen meerdere voertuigen schades hadden opgelopen. Jan redeneerde, als de spiegels erdoor kunnen, dan gaat de rest van de camper ook.
Aan beide zijden van de camper hielden we 10 cm ruimte over. Was echt wel spannend, maar het lukte toch en de brug bleef in takt. Ppppffffttttt.
Vervolgens verliep de rit langs de oevers van de rivier de Main en kwamen we door dorpen als Gemünden, Rothenfels (het oudste stadje in deze regio), Marktheidenfeld.
Ook de camping in Triefenstein/Lengfurt bleek een mooi geoutilleerde camping te zijn.
Tijdens ons verblijf hebben we nog mooie wandel-en fietstochten gemaakt.
O.a. naar het oude stadje Wertheim.
(50 km v.v.) Zie ook enkele foto's
Afgelopen kregen we een telefoontje van onze (camper)vriendin Wilma uit Spanbroek en zij vroeg wat ons volgende reisdoel was. Het bleek namelijk dat zij (met haar zus Ella en zwager Cor) vanuit Oostenrijk langs Mannheim huiswaarts zouden rijden. Toen afgesproken, dat we elkaar zouden treffen op de camping in Bad Dürkheim. Omdat gisteren toch de nodige regen werd verwacht, besloten wij 1 dag eerder naar deze camping te rijden. (afstand van 190 km's)
Vandaag is het gelukkig weer zonnig en genieten we weer van een prachtige omgeving, die zich kenmerkt door wijngebieden. Er loopt hier een "Weinstrasse" en er liggen hier 400 wijnbedrijven met een totale omvang van 23.500 ha's. We blijven hier tot a.s. maandagmorgen en we gaan dit weekend fietsend de omgeving verkennen.
Vanavond gaan we met z'n zessen in het hiernaast gelegen Gasthaus uit eten. Voor Wilma, Carel, Ella en Cor wordt het een afsluitend diner van hun reis door de west-Balkan.
18 Juni 2010 - 16:45
San:
Sla je een paar lekkere Rieslings voor me in?!
Liefs San -
18 Juni 2010 - 17:20
COBY:
Al zeer goede vrienden geworden met de Duitse wijnen? -
18 Juni 2010 - 17:30
Jaap En BepdeJongste:
Jan en Riet.
Nu zit je in de liebestrasse, de volgende de is de romantisestrasse met Rothenburg aan de Tauber.
Die is nog mooier.Ga er heen en geniet.Je kan over al langs als de spiegels van de camper naar binnen slaan kun je er nog langs ik spreek uit ervaring. gr -
18 Juni 2010 - 19:39
Elly:
Ik sluit mij bij een van de vorige sprekers aan...
Ik ben ook erg dol op een heerlijke Riesling...
dus hou me aanbevolen...Jan...haha
trouwens.....eerst mijn schuld nog betalen.....pffff
Groetjes
Elly en Ton -
19 Juni 2010 - 16:07
De Binkies:
jan en riet wij genieten heel erg van jullie verslag jij weet de plekjes wel te vinden jan wij kijken weer uit naar de volgende foto's
groetjes ons