Fietstocht naar Bad Neustadt & Gartenstadt
Door: Jan & Riet Vink alias "de Vinkies
Blijf op de hoogte en volg Riet & Jan Vink
10 Juni 2010 | Duitsland, Bischofsheim an der Rhön
Maar vanmorgen werden we weer gewekt met een strakblauwe hemel en volop zon.
Dat bracht ons ertoe om de fietsen klaar te zetten voor een tocht naar Bad Neustadt en Gartenstadt. Deze plaatsen liggen op 25 km's vanaf onze camping en de route loopt in belangrijke mate langs het snelstromende riviertje de Brend. Je zou dan verwachten dat de tocht zonder al teveel heuveltjes zou lopen, maar het tegendeel was waar. Wel was het een schitterend geasfalteerde fietspad.
Tijdens onze rit kwamen we door/langs de dorpjes Unterweissenbrunn, Wegfurt en Schönau a.d. Brend. Ook weer van die typisch Duitse dorpjes en leuk om te bezichtigen.
Aangekomen in Bad Neustadt was het even een zoektocht om het oude "Stadtmitte" te vinden. Een aantal keren de weg moeten vragen en rondom dit stadje een paar steile heuvels van o.a. 12% steiging moet nemen. Goed voor de kuit- en dijspieren.
Via een steile trap bij een oude vestingmuur kwamen we op een prachtig plein. Daar op een terras en in de zon, koffie gedronken en een lunch genuttigd. Inmiddels was de temperatuur al opgelopen naar 30 graden. En de terugrit liet zich voor ca 75% sieren door "vals plat". De laatste 5 km's waren het zwaarst, met inmiddels 35 graden en de zon vol op m'n kale kop en neus. Dus bij aankomst waren ze behoorlijk rood gekleurd. Hahahaha
Toen we na 50 km's in onze campingstoelen vielen, kregen we toch beiden het (vermoeide) voldane gevoel, dat we het toch weer hadden geflikt.
Ik ben direct daarna naar het naast de camping gelegen zwembad (Riet had geen moed meer om er naartoe te lopen Hahahaha) gegaan en na een koele duik, was ik alweer snel het ventje.
Na m'n terugkomst uit het zwembad hadden we (ja, óók Riet) wel een koel pilsje verdiend.
Al met al weer een heerlijke dag beleefd en mooie dingen gezien.
10 Juni 2010 - 20:46
Tonny:
jullie zijn wel lekker sportief bezig,mag je na zo,n inspannende wel een lekker biertje ,wij zitten hier met regen
nog veel plezier gr.
Tonny -
11 Juni 2010 - 06:29
Wilma:
Hoi aktieve vinkjes,,,wat zullen jullie mooi afslanken en lekker gespierde benen krijgen;) nog heel veel plezier en neem maar een wijntje van me xx -
11 Juni 2010 - 13:55
Coby Bosdam:
leuk jullie belevenissen. prachtig gebied waar we ook vele keren zijn geweest. Voormalig oost duitsland blijft toch net wat anders.
Afgelopen dinsdagmorgen is Nicolet bevallen.Een kleindochter Noa en een kleinzooon Kyriam bij.
Mooie poppetjes van 3000 en 2684 gram. maand te vroeg maar alles oke.
Groet, Coby
11 Juni 2010 - 14:33
Patrick:
Sportief hoor, fietsen en zwemmen, Mis alleen het hard lopen... dan had je een triathlon gedaan ;) -
12 Juni 2010 - 19:44
Jan En Yvonne :
Jullie zijn goed bezig hoor , maar aan de foto,s
te zien ook een hele mooie omgeving geniet ervan
groetjes van ons -
12 Juni 2010 - 21:05
De Verstekling:
Hallo rita en jan,nooit geweten dat jullie zo sportief waren,ga zo door,en jullie komen slank thuis, dan is een biertje wel verdiend en dan smaakt het erg lekker,nog een fijne vakantie jullie hebben nog een paar weken, te gaan, geniet er maar van groetjes V -
13 Juni 2010 - 13:52
Raymond:
Wederom een mooie belevenis. Sportief ook, maar dat moet ook wel om alle, lekkere biertjes en immense schnitzels te compenseren... :-) Geniet er nog van!