14 mei: op de fiets naar Rovinj
Door: de
Blijf op de hoogte en volg Riet & Jan Vink
15 Mei 2013 | Kroatië, Rovinj
Om te voorkomen dat jullie jaloers worden, zullen het niet over het weer in Rovinj hebben.
Gisteren zijn we op de fiets naar het oude vestingstadje Rovinj gereden. Rita kon op de fiets haar gram halen, want er zaten nogal wat heuvels in het traject.
Rovinj heeft ons zééééér positief verrast. Het stadje kenmerkt zich door een levendige haven, de vele steegjes en oude idylische huisjes. Het oude centrum is gebouwd op een heuvel en (zoals gebruikelijk) staat de kerk op de top.
Omdat veel kuntenaars zich in Rovinj vestigden, zie je veel kleine winkeltjes met allerlei kunstzinnige creaties en snuisterijen.
Opvallend is verder, dat het zeewater zeer helder is. Zelfs het water in de haven ziet er schoon uit, ondanks de vele bootjes die er liggen of varen.
Uiteraard hebben we heerlijk op een terras koffie gedronken en geluncht.
Rovinj is dus voor iedereen een aanrader om te bezoeken.
Op de terugweg kwamen we nog een wijnhuis tegen en Jan kon het niet laten om daar te gaan kijken. We werden ontvangen door de zeer vriendelijke Kroatische eigenaresse. Ze vertelde, dat ze 2 soorten wijn heeft, te weten de witte MALVAZIJA-wijn (gemaakt van 1 druivensoort) + de rode TERAN-wijn (gemaakt van 3 druivensoorten).
Uiteraard mochten we beide wijnen proeven en Rita mocht zelfs haar eigen wijnglas vullen. Zie ook de foto's
Omdat de wijnen voortreffelijk smaakten, kochten we van ieder 1 fles van 1,5 liter, zo uit het grote vat.
En wat moesen we betalen voor die 3 liters wijn? € 6,50, het moet toch niet gekker worden. Hahahaha
Teruggekomen op de camping, zijn we - voldaan over deze dag - lekker aan de wijn gegaan.
We zouden het niet over het weer hebben, maar we konden wel in korte broek buiten gourmetten. En zoals jullie misschien weten, is dat voor Rita één van de favoriete manieren van eten.
Voor een impressie van deze dag, plaatsen wij straks een aantal foto's.
Tot zover onze berichtgeving.
Groetjes van de Vinkies
15 Mei 2013 - 13:03
Raymond:
Wat een top leven! -
15 Mei 2013 - 13:56
Andrea:
Zo, is dat genieten!!!! xxx
15 Mei 2013 - 16:19
Janice Swift:
hi Jan and rita we have been also to rovinj and brought back memories looking at your pics.xxx
Jan and Derek -
15 Mei 2013 - 16:35
Ton En Elly:
Dat ziet er allemaal geweldig uit......zon wijn prachtige omgeving.....
wat wil je nog meer!!!!
Heerlijk dat jullie zo genieten!!!!
Groetjes
Ton en Elly -
15 Mei 2013 - 23:26
De Verstekeling:
zo te zien genieten jullie ,van de zon en de wijn, dat kun je hier niet zeggen wel van de wijn maar niet van de zon, groetjes. -
17 Mei 2013 - 13:48
Netty:
Mooie foto's geven de sfeer goed weer. Net terug uit Jordanie veel gezien en beleefd. Nu weer in Holland, met de kachel aan. Het moet toch niet gekker worden. Wees maar blij dat jullie lekker in het zonnetje zitten. Als jullie terug zijn zal het weer hier wel beter zijn, mag ik hopen