Wat hebben de "Vinkies" de afgelopen dagen gedaan?
Door: Jan & Riet Vink alias "de Vinkies
Blijf op de hoogte en volg Riet & Jan Vink
20 Mei 2012 | Duitsland, Barntrup
Allereerst bedankt voor diegene die reageerden op ons eerste verslag?
Wat hebben wij de afgelopen dagen zoal gedaan óf meegemaakt?
Ondanks de minder goede weersvoorspelling, hebben wij tijdens ons verblijf in Oud-Ootmarsum (en omstreken) best met het weer gebofd. Om rustig aan te beginnen hebben wij o.a. een fikse wandeling van ca 10 km's + een fietstocht van 35 km's door het Springendal gemaakt. Dit natuurreservaat van Staatsbosbeheer bestaat ca 100 jaren en heeft zich in al die jaren tot een schitterend gebied ontwikkeld. Dit bosgebied met stromende beekjes en bronnen is voor iedereen een aanrader.
Tijdens onze fietstocht konden we zelfs 2 reeën spotten (zie foto als bewijs)en kwamen bij toeval langs een vakantieboerderij van Staatsbosbeheer in Hezinge. Deze boerderij huurden we een aantal jaren geleden met onze vrienden "de Bosdam-metjes".
Nog iets bijzonders: toen we tijdens de fietstocht een versnapering op een gezellig terras in Vasse namen, kwamen we een dubbelgangster van onze dochter Sandra tegen. Bekijk de gelijkenis op de foto.
Afgelopen vrijdag konden we de verleiding niet weerstaan door voor slechts € 16 pp. gebruik te maken van een door de camping De Witte Bergen aangeboden buffet. Scheelde voor Riet weer een dag koken. hahaha
Vanmorgen zijn we rond 10:00 uur vanaf de camping De Witte Bergen richting Ferienpark Teutoburgerwald in Barntrup (D) vertrokken.
Na een voorspoedige en zeer zonnige rit van ca 220 km's kwamen we daar rond 13:30 uur aan. De ontvangst door de familie Seijsener was weer allervriendelijkst, waardoor we ons direct weer helemaal "thuis" voelden.
Omdat de temperatuur ca 25C was, konden voor het eerst dit jaar onze zwemkleding aantrekken. En volgens de weersvoorspelling gaat de temperatuur de komende dagen oplopen naar zo'n 27C. Wat wil je als vakantieganger dan nog méér.
20 Mei 2012 - 21:15
Sandra:
Ik zie zelf de gelijkenis niet direct......
Ik realiseerde mij pas net dat wij een paar jaar geleden tegenover jullie plekje in Ootsmarsum hebben gezeten. Wij zaten toen in een huisje op camping 'Bij de bronnen'. Misschien langsgelopen? Ik herkende namelijk de foto's van het Springerdal. Mooie omgeving!
Geniet van Duitsland.
Liefs San -
20 Mei 2012 - 21:33
Riet & Jan Vink Vink:
Hoi Sandra
Wij hebben de camping "Bij de bronnen" ook nog even verkend. De ingang van deze camping ligt ca 100 meter voorbij de camping De Witte Bergen.
Deze "dubbelgangster" is ook wat jeugdiger. Misschien dat jij de gelijkenis daarom niet ziet. Hahahaha -
21 Mei 2012 - 09:07
Wim:
Viel spass in der Heimat und geniess von die bratwursten und bier -
21 Mei 2012 - 09:31
Andrea Wauben:
Hoi Jan en Riet,
Wat leuk dat jullie het zo naar je zin hebben.
Zo te lezen en te zien is het erg mooi daar allemaal.
Sportief hoor, die wandeling, pff. Moet je goede conditie voor hebben, haha. En dat hebben jullie, haha.
Als we in de buurt waren geweest hadden we even langsgekomen in Ootmarssum, maar Kees was op Het Twiske en ik
had afgelopen vrijdag Eibertjesdag in Nunspeet met Muzee.
Nu zijn jullie in Duitsland, ziet er goed uit die camping.
Nou, geniet ervan en ik vind het hartstikke leuk om jullie verslagen te lezen.
Goede reis verder en doe voorzichtig hè?
Riet, heb jij al gereden? Ben benieuwd, haha.
Ik hoor het wel.
Dikke zoen en liefs, Andrea. -
21 Mei 2012 - 19:20
Anke En Adrie:
Ha die globetrotters,
Na een druk weekend heb ik ook tijd om te reageren op jullie belevenissen, jullie zijn in ieder geval erg sportief bezig, wandelen en fietsen. Erg leuk om zo jullie reis en avonturen te volgen.
We vroegen ons af of Riet het stuur van de camper al vast gehouden heeft, niet in een stilstaande camper natuurlijk, maar ook zelf rijden................
Als dat gebeurt, moet dat zeker vastgelegd worden voor al die volgers.............
Geniet van jullie reis en we wachten op jullie volgend bericht.
Liefs uit Zeeland.